Algemene Periodieke Keuring

Wij kunnen de APK-keuring van uw personenwagen, bedrijfswagen en BE combi trekker-oplegger combinatie voor u uitvoeren. De Algemene Periodieke Keuring van uw voertuig is een door de wet verplichte keuring.

Afhankelijk van de productiedatum, het type voertuig en de brandstof (benzine, diesel, LPG of elektriciteit) kan de periode tussen de APK-keuringen variëren. Weet u niet precies wanneer uw auto gekeurd moet worden? Check hier de vervaldatum van uw APK-keuring.

   Wij zijn RDW-erkend
  Vakkundige APK keurmeesters
   Bij reparaties altijd vooraf prijsopgave
   Afmeldkosten en milieumeting inbegrepen

Wanneer en hoe vaak APK keuren

Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn.

Als uw voertuig al eerder is gekeurd

Als uw voertuig al eerder is gekeurd, dan kunt u de vervaldatum van de APK-keuring bekijken bij Voertuiggegevens raadplegen of u kijkt naar de datum die op het APK-keuringsrapport staat. Vóór deze datum moet het voertuig opnieuw goedgekeurd zijn.

Als uw voertuig nog niet eerder is gekeurd

Als uw voertuig nog niet eerder is gekeurd, dan kunt u in het APK-keuringsschema zien wanneer uw voertuig voor het eerst APK gekeurd moet worden. Ook kunt u hieruit aflezen hoe vaak u uw voertuig moet laten keuren. Hier vindt u het APK-keuringsschema.

Wijziging brandstof

Als de brandstof van uw voertuig wijzigt, dan kan dit van invloed zijn op de datum per wanneer u het voertuig voor APK moet laten keuren. Bijvoorbeeld een auto gaat van benzine naar gas, de APK-keuring verandert dan van de eerste keer na 4 jaar, dan 2, weer 2 en dan 1 naar eerste APK-keuring na 3 jaar en daarna elk jaar.